Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 12 pannenkoekjes

Ingrediënten

  • 250 gram ricotta
  • 1 ei gesplitst
  • 60 ml melk
  • 50 gram speltbloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • roomboter
  • 1 bakje verse frambozen
  • 1 eetlepel honing
  • poedersuiker

Optioneel

  • halve citroen & paar blaadjes munt

Zo maak je het

  • Meng de helft van de ricotta met het eigeel en melk in een kom. Zeef de bloem, bakpoeder en het snufje zout erover en meng snel door elkaar heen. Klop het eiwit in een andere kom stijf. Hiervoor is het essentieel dat zowel de kom (bij voorkeur geen plastic want lastig vetvrij te krijgen) als de gardes van de mixer vetvrij zijn. Ik gebruik hiervoor een halve citroen die ik door de kom haal en ook over de gardes. Vervolgens met keukenpapier droog deppen.
  • Schep het opgeklopte eiwit per eetlepel kort door het ricottadeeg. De bedoeling is dat het deeg zo luchtig mogelijk blijft, dus niet te veel roeren is het advies van Denise.
  • Verwarm een koekenpan met een klontje roomboter. Schep 4 kleine hoopjes (1 flinke eetlepel) in de pan. Bak in een paar minuten goudbruin aan beide kanten. Herhaal dit met de rest van het deeg. Houd de gebakken pannenkoekjes eventueel warm in de oven (100 graden).
  • Ondertussen prak je de helft van de frambozen en schep je luchtig door de andere helft van de ricotta. Roer er 1 eetlepel honing door.
  • Serveer de ricotta pannenkoeken met de frambozen ricotta. Strooi de frambozen erover en bestuif met een beetje poedersuiker en optioneel met vers gesneden munt.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl