Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
porties
Kleiner
Normaal
Groter
Gezonde havermout muffins met vijgen
Kenmerken
Porties
10
stuks
Ingrediënten
150
gram
havermout
1
rijpe banaan
1
geraspte appel zonder schil
1
theelepel
bakpoeder
100
ml
amandelmelk
2
eieren
100
gram
feta
4
gedroogde vijgen
2
eetlepels
pijnboompitten
snufje
zout
1
theelepel
koekkruiden of kaneel
Extra nodig
extra nodig: siliconen muffinvorm of papieren vormpjes
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Prak de banaan fijn met een vork. Doe de banaan in een kom samen met de havermout, appel, bakpoeder, amandelmelk en eieren en meng tot een massa.
Verkruimel de feta en snijd de vijgen in kleine stukjes. Meng de feta, vijgen en pijnboompitten door het beslag.
Voeg een snufje zout toe en de koekkruiden of kaneel.
Verdeel het beslag over de vormen. Bak in 30 minuten goudbruin in de oven.
Linda's tips
Tip: vervang de vijgen door dadels en de pijnboompitten door noten zoals walnoot of amandelen. Kijk wat je in huis hebt.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl