Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 10 stuks

Ingrediënten

  • 150 gram havermout
  • 1 rijpe banaan
  • 1 geraspte appel zonder schil
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 ml amandelmelk
  • 2 eieren
  • 100 gram feta
  • 4 gedroogde vijgen
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • snufje zout
  • 1 theelepel koekkruiden of kaneel

Extra nodig

  • extra nodig: siliconen muffinvorm of papieren vormpjes

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Prak de banaan fijn met een vork. Doe de banaan in een kom samen met de havermout, appel, bakpoeder, amandelmelk en eieren en meng tot een massa.
  • Verkruimel de feta en snijd de vijgen in kleine stukjes. Meng de feta, vijgen en pijnboompitten door het beslag.
  • Voeg een snufje zout toe en de koekkruiden of kaneel.
  • Verdeel het beslag over de vormen. Bak in 30 minuten goudbruin in de oven.

Linda's tips

  • Tip: vervang de vijgen door dadels en de pijnboompitten door noten zoals walnoot of amandelen. Kijk wat je in huis hebt.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl