Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • flinke snuf chilipoeder
  • 2 blikken tomaten van goede kwaliteit biologisch
  • 250 gram volkoren Penne
  • 400 gram sperziebonen schoongemaakt
  • 1 blikje tonijn op water
  • 2 eetlepels zwarte olijven
  • zeezout & peper
  • optioneel: theelepel kaneel

Zo maak je het

  • Verwarm een middelgrote braadpan met dikke bodem met een eetlepel olijfolie.
  • Snijd de ui in stukjes en de knoflook fijn.
  • Bak de knoflook met een flinke snuf chilipeper 30 seconden aan. Voeg de ui toe en bak ongeveer 5 min.
  • Doe de blikken tomaten erbij en laat ongeveer 10-15 minuten pruttelen.
  • Kook ondertussen de penne volgens de gebruiksaanwijzing én de sperziebonen in 8 minuten beetgaar.
  • Laat het blikje tonijn uitlekken, spoel de olijven af en snijd in ringen. Voeg toe aan de tomatensaus en verwarm kort.
  • Giet de pasta af. Doe dit ook bij de sperziebonen en voeg toe aan de saus. Serveer direct.
  • Lekker met verse basilicum blaadjes en een groene salade.

Linda's tips

  • Tip: Voeg eventueel een theelepel kaneel toe. Dit geeft de pasta een bijzondere herfst touch.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl