Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 1 persoon

Ingrediënten

  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 theelepel kurkuma geelwortel
  • 1 theelepel gember
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel kardemom
  • snufje vers gemalen zwarte peper
  • 200 ml amandeldrink of een andere plantaardige melk
  • optioneel: ahornsiroop

Zo maak je het

  • Verwarm een steelpannetje op medium hoog vuur. Smelt hierin de kokosolie. Voeg de kurkuma, gember, kaneel, kardemom en zwarte peper toe. Roer totdat alle kruiden goed gemengd zijn en er een pasta ontstaat. Voeg de amandeldrink toe en verwarm. Breng de golden almond latte net niet aan de kook en laat even 3 minuten staan. Voeg eventueel een beetje ahornsiroop of honing toe voor een zoet smaakje.

Linda's tips

  • Tip: de kruiden kunnen naar de bodem zakken. Roer dus af en toe om de kruiden in beweging te houden.
  • Tip: je kunt ook de helft van de amandelmelk opwarmen in een melk opschuimer en toevoegen aan de andere helft in het pannetje. Zo ontstaat er een luchtige drank.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl