Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 2 rijpe Fairtrade bananen
  • 2 eetlepels olie
  • 1-2 eetlepels honing
  • 60 gram havermout
  • 50 gram gemengde noten
  • flinke snuf kaneel
  • voor erbij: kwark

Extra nodig

  • ovenschaaltje van 20 bij 20 cm

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaaltje in. Snijd de bananen in plakjes en leg op de bodem.
  • Verwarm de olie in een pannetje en voeg de honing toe. Maal de noten fijn in hakmolen van de staafmixer. Voeg het notenmengsel en havermout toe aan het pannetje tot een plakkerige massa. Breng om smaak met een snuf kaneel. Verdeel de crumble over het fruit.
  • Bak in 20 minuten goudbruin in de oven. Serveer met de kwark.

Snelle granola

  • Kies je liever voor de pan granola? Verwarm een koekenpan op medium hoog vuur. Hak de noten grof en voeg toe aan de pan, blijf roeren. Voeg na 2 minuten de havermout toe. Let op dat de havermout niet verbrand. Voeg na 2 minuten de honing toe, roer alle ingrediënten goed door elkaar en breng op smaak met kaneel. Serveer de pan granola met kwark en gesneden banaan.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl