Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 300 ml volle boeren yoghurt / Griekse yoghurt
  • 4 rijpe vijgen
  • 16 walnoten
  • honing
  • snufje kaneel

Extra nodig

  • extra nodig: bakpapier, 4 kleine glaasjes

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Beleg een bakplaat met bakpapier. Leg hierop de walnoten en rooster 5 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen elke vijg in 6 parten. Haal de walnoten uit de oven, laat afkoelen en hak grof. Leg de stukjes vijg op de bakplaat en rooster in zo'n 10 minuten zacht in de oven.
  • Vul de glaasjes voor de helft met de yoghurt. Maak een laag met de helft van de vijgen, walnoten en wat honing. Weer een laag yoghurt eroverheen en eindig met de rest van de noten, een beetje honing en de stukjes vijg. Maak af met een snufje kaneel.
  • Serveer met kleine lepeltjes om extra lang van te genieten.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl