Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 10 repen

Ingrediënten

  • 150 gram havermout
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 grote appels Wellington / Elstar
  • klein handje amandelen
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • 2 theelepels kaneel koekkruiden
  • snufje zout

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de havermout en de eieren in een kom en gebruik een mixer om goed te mengen.
  • Verwarm de kokosolie en voeg toe.
  • Hak de amandelen grof en doe samen met de pompoenpitten bij het "beslag".
  • Rasp de appel. Vaak komt er veel sap vrij van de appel. Verwijder dit overtollig vocht (met een zeef bijvoorbeeld). Meng door het havermoutmengsel.
  • Voeg de kruiden en het snufje zout toe.
  • Bekleed een kleine ovenschaal of muffinblik (20x20) met een vel bakpapier en stort het "beslag" erin.
  • Bak de appelkoeken in 40 minuten gaar in de oven.
  • Bewaar de koeken 3 dagen in de koelkast of vries ze in.

Linda's tips

  • Tip van Pauline: "Mocht de bovenkant te donker worden, dek het dan af met een stukje bakpapier". Na 20 minuten heb ik dit dan ook gedaan.
  • Tip: de appelkoeken kan je (nog meer) op smaak brengen met rozijntjes of citroensap.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl