Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 6 kommen

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 500 gram broccoli
  • 1 ui
  • 1 liter water*
  • 2 bouillonblokjes naar keuze ik gebruik kippenbouillon
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • peper en zout naar smaak
  • voor erbij: 75 gram Parmezaanse kaas

Zo maak je het

  • Was de courgette en broccoli en snijd in stukken. Snijd de ui ook in stukken.
  • Zet pan met dikke bodem met 1 liter (gekookt) water* op. Voeg de groente en bouillonblokjes toe en kook 10 - 15 minuten. Pureer met een staafmixer tot soep. Breng op smaak met de mosterd en eventueel een snufje peper en zout.
  • Bestrooi vlak voor het serveren met de Parmezaans kaas.

Linda's tips

  • *geen kokend-heet-water-kraan? Zet dan voordat je begint, alvast de waterkoker aan.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl