Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram krieltjes in de schil
  • halve biologische citroen
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • zeezout

Zo maak je het

  • Boen de krieltjes schoon onder de kraan. Gebruik hiervoor eventueel een schuursponsje. Snijd de krieltjes door, in gelijke helften.
  • Kook 5 minuten in zo weinig mogelijk water, giet af en laat de aardappels even droog stomen zonder deksel.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
  • Rasp de citroen. Maak een dressing van de citroenrasp, olijfolie en snuf zeezout. Giet de dressing over de droge krieltjes en hussel goed door elkaar zodat elk krieltje een beetje van die zalige dressing heeft.
  • Zet de krieltjes 20 minuten in de oven. Prik met een vork in een krieltje om te checken of ze gaar zijn.

Linda's tips

Tip: bewaar aardappelen en uien niet bij elkaar. Door het zuur in de uien gaan aardappelen sneller rotten en omgekeerd.
Tip: de krieltjes zijn lekker als makkelijk bijgerecht met kerst. Je kunt de krieltjes tot en met stap 2 voorbereiden en alvast de dressing maken. Ter plekke hussel je de dressing door de aardappeltjes en zet de krieltjes in de oven.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl