Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gram rijst naar keuze
  • 200 gram rauwe verse tonijn
  • 2 theelepels sesamolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel sesamzaad
  • 1/2 theelepel vers geraspte gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 lente uitje heel fijn gesneden
  • 1 avocado
  • halve komkommer
  • 80 gram zeewier bij de visboer of sushi schap van supermarkt of visafdeling
  • optioneel: sesamzaad

Zo maak je het

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Ik heb een rijstkoker. Voor nog geen € 20,- koop je dit bij de toko of huishoudwinkel. Je hebt altijd goede droge rijst.
  • Snijd de tonijn in kleine blokjes. Maak een marinade van de sesamolie, sojasaus, sesamzaad, gember, knoflook en lente uitje. Hussel de tonijn erdoor en zet het liefst een half uurtje weg. Zo kunnen de smaken intrekken. Voor jou het moment om even een drankje in te schenken en te kletsen met je lief.
  • Schep de rijst in twee kommetjes. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd de avocado in een waaier. Snijd de komkommer met een kaasschaaf in slierten en rol op. Verdeel de tonijn, zeewier en komkommer rolletjes over de kommetjes en leg de waaier erop. Serveer de poké bowl met tonijn direct!

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl