Ga terug
+ porties

Kenmerken

Gang Hoofdgerecht, Bijgerecht
Keuken Frans
Trefwoord oven
Totale tijd 1 uur 25 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 500 gram zoete aardappel
  • 1 courgette
  • olijfolie om in te vetten
  • 500 ml passata (tomatensaus)
  • peper en zout
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 100 gram Le Gruyère AOP, geraspt
  • 2 takjes tijm of rozemarijn (optioneel)

Zo maak je het

  • Snijd de aubergine in dunne plakjes. Bestrooi met zout en zet apart tot gebruik.
  • Snijd de zoete aardappel in dunne plakjes van 2 mm. Gebruik hiervoor een mandoline of een scherp mes. Kook de zoete aardappel 2 minuten in een pan met ruim water. Hierdoor wordt de zoete aardappel goed gaar in de oven.
  • Snijd de courgette in dunne plakken.
  • Smeer een ovenschaal in met olijfolie. Voeg de passata, peper, zout, knoflook en uienpoeder toe. Roer door elkaar.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Dep het vocht van de aubergine met een keukenpapiertje. Snijd de grote plakken doormidden. Leg de plakjes aubergine, courgette en zoete aardappel om en om op de passata. Smeer de bovenkant van de groente in met olijfolie. Voeg optioneel de verse kruiden toe. Zet de ovenschaal 45 minuten in de oven.
  • Haal de ratatouille schaal uit de oven. Strooi de gruyère kaas erover en zet nog 5 minuten in de oven.

Linda's tips

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl