Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 winterpeen
  • scheutje olijfolie
  • 1 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • flinke snuf chili vlokken
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 liter gekookt water
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 1 blik kikkererwten 300 gram
  • 1 blik tomaten 400 gram
  • 200 gram boerenkool*
  • voor erbij: Marokkaans brood

Zo maak je het

  • Snijd de ui en winterpeen in stukjes. Bak de groente in een pan met dikke bodem op medium hoog vuur met een scheutje olijfolie. Voeg na 5 minuten de komijn, kaneel, gember poeder, chili vlokken toe en pers 2 tenen knoflook erboven uit. Bak 2 minuten en geniet ondertussen van de geuren van de kruiden die vrijkomen (heerlijk!).
  • Voeg de tomatenpuree, gekookt water, bouillonblokjes, blik kikkererwten (even afspoelen van te voren) en tomaten toe. Laat 10-15 minuten koken.
  • Voeg 3 minuten voor tijd de gesneden boerenkool toe. De maaltijdsoep met kikkererwten is een lekkere dikke soep. Voeg gerust meer water toe als de soep te dik is naar jouw smaak. Serveer Marokkaans brood bij de soep om te dippen.

Linda's tips

  • * Bij sommige supermarkten kun je ongesneden boerenkool kopen. Ik zag een zak liggen bij de Lidl (non-spon). Verwijder de nerf en snijd de groente grof.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl