Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 4 groene aspergetips
  • eventueel; 1 eetlepel pijnboompitjes
  • 1 rijpe avocado
  • 2 eetlepels roomkaas light
  • 2 plakjes gerookte zalm

Extra nodig

  • extra nodig: 4 glaasjes (of weckpotjes)

Zo maak je het

  • Zet een pan water op en breng tot het kookpunt. Verwijder het houtige uiteinde van de aspergetips. Kook de asperges 2 minuten en giet direct af en laat afkoelen onder stromend water. Dep de groente droog voor gebruik.
  • Rooster 1 eetlepel pijnboompitjes in een droge koekenpan.
  • Snijd de avocado’s doormidden en verwijder het vruchtvlees met een lepel. Maal dit samen met de roomkaas tot een egale massa met de staafmixer. Doe de avocadomousse in een boterham zakje, sluit af met een knoopje en snijd een hoekje af. Spuit de mousse voorzichtig in 4 glaasjes.
  • Omwikkel een half plakje zalm om een asperge en steek in de avocado spread. Strooi er eventueel geroosterde pijnboompitjes over.

Linda's tips

  • Tip: je kunt de asperges vooraf blancheren. Daarbij kun je ook de avocado spread maken en afdekken met rauwe ui en koel bewaren. Dan zal de avocado niet verkleuren.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl