Snijd de ui en knoflook fijn. Verwarm een grote koeken- of hapjespan met een scheutje olijfolie en bak hierin de ui en knoflook goudbruin. Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Voeg het vegetarische gehakt en de champignons toe en bak 3 minuten. Laat vervolgens de spinazie in twee delen slinken in de pan.
Voeg het blik tomaten, de fles passata, 1 eetlepel Italiaanse gehakt kruiden, snufje chilipoeder toe aan de pan. Roer goed door elkaar.
Snijd de vellen verse lasagne in 4 stukken en verdeel over de saus. Vul het lege blik van de tomaten met water en voeg toe aan de saus. Laat de lasagne 8 minuten zachtjes pruttelen en roer regelmatig zodat de bladen niet aan elkaar blijven plakken. Voeg extra water toe als de saus te droog wordt.
Snijd de mozzarella in plakken en leg op de saus. Leg de deksel op de pan en laat nog 3 minuten op een laag vuurtje staan, zodat de kaas smelt. Breng de lasagne op smaak met een snufje peper en zout. Serveer er eventueel verse basilicum bij en een groene salade.