Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 wortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram zongedroogde tomaat
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 blik tomaten
  • 1 theelepel oregano
  • snufje zout en peper
  • 2 blikken linzen van 300 gram
  • 200 gram pasta naar keuze
  • optioneel: verse kruiden en Parmezaan

Zo maak je het

  • Snijd de uien, wortel en bleekselderij in stukjes. Verwarm een pan met dikke bodem en de olijfolie. Bak hierin de groente ongeveer 15 minuten op een zacht vuurtje totdat de groente zacht is. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de zongedroogde tomaat in blokjes. Voeg beide toe en bak nog een minuutje mee.
  • Voeg dan de tomatenpuree, blik tomaten, oregano en een snufje zout en peper toe en laat even pruttelen.
  • Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Spoel de blikken linzen af in een zeef om overtollig zout te verwijderen en voeg toe aan de tomatensaus en verwarm kort mee. De linzen zijn al gaar en hoeven niet meer te koken.
  • Serveer eventueel met verse basilicum en Parmezaan.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl