Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotjes
  • scheutje olijfolie
  • 350 gram pasta naar keuze
  • 400 gram diepvries doperwten
  • 250 ml kookroom
  • 300 gram zalmsnippers ASC keurmerk
  • 50 gram grof gehakte rucola
  • sap van halve citroen
  • snufje zout en peper naar smaak

Zo maak je het

  • Snijd de knoflook en sjalotjes fijn. Verwarm een kleine koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de sjalotjes en knoflook 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Kook ondertussen de pasta in een grote pan volgens de gebruiksaanwijzing. Vergeet niet om genoeg zout toe te voegen aan het water. Kook de diepvries doperwten de laatste 2 minuten mee met de pasta.
  • Voeg de kookroom en zalmsnippers toe aan de pan met sjalot en knoflook en verwarm op laag vuur.
  • Giet de pasta met de doperwten af en bewaar 200 ml kookvocht. Doe de pasta met groente terug in de pan. Roer de zalmsaus door de pasta en voeg een flinke scheut kookvocht toe voor een extra smeuïge saus.
  • Breng de pasta op smaak met het sap van de citroen en een snufje peper en zout. Roer de grof gehakte rucola erdoor. Proef als laatste nog een keer en breng verder op smaak indien nodig of voeg meer kookvocht toe als de pasta te droog is. Serveer direct.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl