Ga terug
+ porties

Kenmerken

Gang borrelhapjes
Keuken Hollands
Trefwoord Makkelijke recepten, oven
Totale tijd 40 minuten
Porties 20 hapjes

Ingrediënten

  • 1 verse rol bladerdeeg rechthoek
  • 4 venkelworsten Mr. Kitchens - Albert Heijn of varkensaucijs
  • 1 ei
  • scheutje melk / water
  • optioneel: sesamzaad

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal het bladerdeeg uit de verpakking en leg met het papier op een snijplank. Snijd het bladerdeeg in de lengte doormidden. Verwijder voorzichtig het vel van de worsten. Leg 2 worsten naast elkaar in het midden op elk stuk bladerdeeg. Rol het deeg strak op. Splits het ei en klop het eigeel met een drupje melk los. Bestrijk het bladerdeeg ermee. Bestrooi met het sesamzaad. Snijd elke rol in 10 stukjes, verdeel ze over het bakpapier.
  • Bak de mini worstenbroodjes in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Linda's tips

  • Voorbereiding: vers en net uit de oven zijn deze mini worstenbroodjes het lekkerst. Dit hapjes recept kun je goed voorbereiden. Rol de worsten alvast in het bladerdeeg. Bewaar afgedekt in de koelkast. Smeer ter plekke in met ei, snijd in stukken en verwarm in de oven.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl