Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje olijfolie
  • 400 gram gesneden prei
  • 250 ml kookroom
  • 1/2 bouillon blokje kip
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • 400 gram zalmfilet ik had zalmfilet met vel
  • 400 gram verse pasta
  • 2 eetlepels kookvocht van de pasta
  • vers gemalen peper

Zo maak je het

  • Snijd de ui en paprika in blokjes en hak de knoflook fijn. Verwarm een hapjespan met een scheutje olijfolie. Bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de gesneden prei en paprika toe en bak enkele minuten aan.
  • Schenk de kookroom erbij, verkruimel het bouillonblokje erover en voeg de mosterd toe. Roer goed door elkaar en stoof de prei met de deksel op de pan in 10 minuten op middelhoog vuur gaar.
  • Leg de stukken zalm met vel zijde in de saus en laat 5 minuten garen. Na 4 minuten draai je de zalm even om in de pan.
  • Kook ondertussen de verse pasta volgens de gebruiksaanwijzing, bewaar een kopje kookvocht. Voeg minimaal 2 eetlepels kookvocht toe aan de saus. Breng de romige saus op smaak met vers gemalen peper. Serveer de romige pasta met zalm direct.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl