Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 paprika's

Ingrediënten

  • 1 kopje ongekookte zilvervlies rijst
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • scheutje olie
  • 1/2 courgette
  • 1 klein blikje mais
  • 1 theelepel gerookte paprika poeder
  • 1 eetlepel verse platte peterselie
  • 1 eetlepel verse tijm
  • 100 gram feta
  • 4 rode paprika's

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kook de rijst volgens de verpakking.
  • Snijd de ui en knoflook fijn en bak in 5 minuten glazig met een scheutje olie. Snijd ondertussen de courgette in blokjes en bak nog 3-5 minuten mee. Spoel de mais af om overtollig zout te verwijderen. Hak de verse kruiden fijn en voeg met de mais toe aan het groente mengsel.
  • Giet de rijst af en meng met de groenten. Verkruimel de feta erover.
  • Snijd de kapjes van de paprika's en verwijder zaadjes en zaadlijsten. Schep de vulling voorzichtig in de paprika en sluit af met de kapjes. Zet in een ingevette ovenschaal en bak 30 minuten in de oven tot ze zacht zijn.

Linda's tips

  • Tip: verwerk de rest van de courgette in een courgette geitenkaas salade.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl