Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje olijfolie
  • snuf chilipoeder
  • 2 blikken tomaat goede kwaliteit zoals Mutti
  • scheutje rode wijn azijn
  • snufje peper en zout naar smaak
  • 300 gram pasta naar keuze
  • 200 gram spinazie
  • 250 gram ricotta
  • geraspte Parmezaanse kaas naar smaak
  • optioneel: geroosterde pijnboompitten

Zo maak je het

  • Snijd de teentjes knoflook fijn. Verwarm een pan met dikke bodem en een scheutje olijfolie. Bak de knoflook en chilipoeder op laag vuur één minuut aan. Voeg de blikken tomaat toe en laat 30 minuten pruttelen. Plet de tomaten met de bolle kant van een lepel. Breng op smaak met een snuf zoutje, peper en een scheutje rode wijn azijn.
  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Hak de spinazie grof, voeg toe aan de tomatensaus en laat even slinken. Roer de helft van de ricotta erdoor met de gekookte pasta.
  • Serveer de pasta op 4 borden en verdeel de rest van de ricotta erover. Lekker met geraspte Parmezaanse kaas en eventueel geroosterde pijnboompitten

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl