Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 hele kip
  • zeezout en vers gemalen peper
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 prei
  • 1/2 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook

Kruidenboter

  • 2 takjes verse tijm (of een snuf gedroogde tijm)
  • 50 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • zeezout en vers gemalen peper
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel gedroogde bieslook (of nog beter 1 eetlepel verse bieslook)

Extra nodig

  • Braadzak (te vinden in het schap van de huishoudfolie)

Zo maak je het

  • Maak eerst de kruidenboter. Je kunt natuurlijk ook kant en klare kruidenboter kopen. Alleen is zelf maken zoveel lekkerder. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Doe de roomboter in een kommetje en knijp het teentje knoflook erboven uit. Voeg de bieslook, tijm, peper en zout toe en roer door elkaar. Zet in de koelkast zodat de boter hard wordt of plaats een half uurtje in de vriezer.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de kip eerder uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Snij de prei, paprika en ui grof en hak de teentjes knoflook. Breng de kip op smaak met zout, peper en veel paprikapoeder. Wrijf de kruiden er met je handen even in.
  • Voeg de groente toe aan de braadzak en zet de kip erop. Snijd de kruidenboter in stukken en plaats op de kip. Sluit de braadzak af met de klip. Plaats de hele kip met kruidenboter en groente in een ovenschaal op de onderste tree van de oven. Let op dat de zak de bovenkant en zijkanten van de oven niet raakt. Zet 60 - 70 minuten in de oven (afhankelijk van de grootte). Haal de kip 10 minuten voor tijd eruit en snijd voorzichtig de zak open en zet terug. Zo krijgt de kip een mooi bruin korstje.
  • Haal uit de oven en laat 10 minuten tot rust komen. Haal de kip uit de zak en serveer op een mooie schaal. De groente gooi je weg, dit heeft alleen gediend als smaakmaker.

Linda's tips

  • Tip: ben je net als ik aan het letten wat je eet, dan adviseer ik je om het vel van de kip te halen. Nou lust ik dit niet, dus het is voor mij geen "opgave". De kruidenboter kun je na het aansnijden bij de kip serveren en dit voor jezelf weglaten.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl