Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 200 gram wortel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram gehakt
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel rozemarijn
  • ½ theelepel chili vlokken
  • 2 blikken tomaat van goede kwaliteit
  • 100 ml kookroom
  • 400 ml gekookt water
  • 350 gram mini penne Grand'Italia*
  • 1 bol mozzarella
  • 50 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
  • extra nodig: braadpan

Zo maak je het

  • Snijd de ui in stukjes en de wortel in kleine blokjes. Verwarm de olijfolie in een braadpan met dikke bodem en bak hierin de ui en wortel, totdat de ui zacht is. Pers de knoflook uit boven de pan en bak 1 minuut mee.
  • Voeg vervolgens het gehakt toe en roer totdat het vlees bruin is.
  • Daarna voeg je de kruiden en blikken tomaat toe. Gebruik een pollepel om de tomaten plat te drukken. Voeg het kookroom en gekookt water toe. Breng aan de kook, voeg de pasta toe en laat 7* minuten zachtjes koken met deksel op de pan. Roer regelmatig. Voeg eventueel een scheutje gekookt water toe als saus te droog is.
  • Roer als laatste de mozzarella (in plukjes uit elkaar getrokken) en de Parmezaanse kaas door de saus, laat even smelten en breng de pasta op smaak met een snufje peper en zout. Serveer de pasta bolognese in 1 pan direct.

Linda's tips

  • * voor deze eenpans pasta gebruik ik mini penne van Grand'Italia die na 7 minuten koken gaar is. Check de gebruiksaanwijzing van jouw pasta voor de kooktijd.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl