Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 stuks

Ingrediënten

  • 80 gram havermout meel
  • 1 kleine geraspte appel
  • 150 ml amandelmelk
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel koekkruiden of kaneel
  • kokosolie
  • optioneel voor de topping: diepvries fruit & ahornsiroop
  • extra nodig: tostigrill met wafelijzers

Zo maak je het

  • Maal de havermout fijn in de hakmolen van de staafmixer, keukenmachine of koffiemolen.
  • Rasp de appel met schil en al. Meng nu de appel, het meel, melk, ei, bakpoeder en koekkruiden goed door elkaar. Klop tot een dik beslag.
  • Zet ondertussen het wafelijzer aan en smeer in met kokosolie. Vul voorzichtig de 2 wafelvormen en check na een paar minuten of de wafels bruin en gaar zijn. Bak de volgende ronde wafels en vergeet niet om de ijzers opnieuw met kokosolie in te smeren.
  • Serveer de havermoutwafels op een mooi bord en strooi er fruit en ahornsiroop op naar smaak.

Linda's tips

  • Tip: houd de eerste lading wafels warm in een oven op 100 graden.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl