Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram kip dijfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel paprika poeder
  • snufje zout peper
  • 400 gram fles pompoen
  • 500 gram krieltjes
  • 2 rode uien
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel chilivlokken
  • voor erbij: rucola met een balsamico dressing

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de kip dijfilet in reepjes. Maak een marinade van de olijfolie, paprikapoeder en zout en peper. Leg de kip erin en zet weg tot gebruik.
  • Snijd de pompoen in plakken van 1 cm. Maak de krieltjes schoon en snijd in vieren. Probeer de aardappel in gelijke stukken te snijden. Dat zorgt ervoor dat de aardappels tegelijk gaar zijn. Snij de ui in ringetjes.
  • Maak een marinade van de olijfolie, gemberpoeder, korianderpoeder en chilivlokken. Hussel de aardappel, pompoen en ui erdoor.
  • Spreid de groente uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de kip erover. Zet 30 minuten in de oven.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl