Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram rijst
  • 2 uien
  • 2/3 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 kleine courgette
  • 350 - 400 gram kipfilet
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel sambal badjak of andere sambal naar keuze
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • 250 gekookt water
  • 3 rijpe perziken of uit blik
  • 1/2 eetlepel gembersiroop of een paar eetlepels sap van perziken uit blik
  • voor erbij: verse koriander en geroosterde cashewnoten

Zo maak je het

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Snijd de uien en knoflook fijn. De paprika's en courgette in reepjes. Snijd de kip in blokjes.
  • Verwarm een koekenpan en fruit hierin de uien en knoflook een paar minuten. Voeg de tomatenpuree toe, paprika, courgette en kip toe totdat en roer een paar minuten. De kip hoeft nog niet gaar te zijn. Dan trekken de smaken juist van stap 4 in de kip.
  • Vervolgens voeg je de ketjap, sambal, blokje kippenbouillon en gekookt water toe. Roer goed door elkaar zodat het blokje oplost. Laat op een zacht vuurtje een minuut of 10 pruttelen. Schil en snijd ondertussen de perziken in reepjes of gebruik perziken uit blik. Voeg de gembersiroop toe of wat sap uit blik. Verwarm het fruit nog even kort mee.
  • Serveer de saus met de rijst. Maak eventueel af met verse kruiden en geroosterde noten.

Linda's tips

  • Als er kinderen mee-eten kun je ook achteraf op je bord een beetje sambal toevoegen.
  • Wil je ook zo'n rijst bolletje op je bord? Bedek een kopje of kommetje met huishoudfolie. Vul met de rijst en druk iets aan. Zet op zijn kop en tik op de bodem. Vervolgens valt het bolletje op je bord

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl