Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Snijd de uien en knoflook fijn. De paprika's en courgette in reepjes. Snijd de kip in blokjes.
Verwarm een koekenpan en fruit hierin de uien en knoflook een paar minuten. Voeg de tomatenpuree toe, paprika, courgette en kip toe totdat en roer een paar minuten. De kip hoeft nog niet gaar te zijn. Dan trekken de smaken juist van stap 4 in de kip.
Vervolgens voeg je de ketjap, sambal, blokje kippenbouillon en gekookt water toe. Roer goed door elkaar zodat het blokje oplost. Laat op een zacht vuurtje een minuut of 10 pruttelen. Schil en snijd ondertussen de perziken in reepjes of gebruik perziken uit blik. Voeg de gembersiroop toe of wat sap uit blik. Verwarm het fruit nog even kort mee.
Serveer de saus met de rijst. Maak eventueel af met verse kruiden en geroosterde noten.