Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 1 potje

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 150 ml appelazijn
  • 150 ml warm water
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 10 peperkorrels
  • extra nodig: schoon jampotje

Zo maak je het

  • Schaaf de uien met een mandoline in dunne schuifjes of snijd heel fijn.
  • Verwarm de appelazijn, water, zout en suiker in een pannetje. Roer totdat het zout en suiker zijn opgelost.
  • Doe de rode uien in een jampotje. Giet de warme vloeistof erover. Voeg een een paar peperkorrels (uit de molen) toe. Zorg dat de uien goed onder water staan. Laat afkoelen op het aanrecht en zet dan in de koelkast. Laat de uitjes het liefst een nachtje intrekken.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl