1flinke theelepel rode curry pastaof meer naar smaak
1blikje kokosmelk400 ml
2x groentebouillon tablet natriumarmnatuurwinkel
1eetlepelvissausof voeg meer zout toe
zout en peper naar smaak
optioneel: limoensap
Voor de kruidenolie heb je nodig
flinke hand amandelengeroosterd en grof gehakt
handje koriander
1dlzachte neutrale olijfolie
Zo maak je het
Snijd de pompoen in parten, verwijder de schil en snijd in grove stukken. Doe dit ook bij de zoete aardappel.
Verwarm een pan met dikke bodem en olie op middelhoog vuur. Voeg de rode curry pasta toe en bak zachtjes totdat het lekker geurt.
Voeg de kokosmelk, pompoen en aardappel toe. Doe er vervolgens net zoveel water bij totdat de groenten net onder water staan (maximaal 1 liter) en voeg de bouillonblokjes toe.
Breng aan de kook en doe de vissaus erbij.
Check na 10 minuten of alle groente gaar is. Pureer met de staafmixer.
Naar smaak limoen en zout en peper toevoegen.
Hoe maak je de kruidenolie?
Doe de geroosterde amandelen en kruiden in de staafmixer en maal fijn.
Voeg de olie toe en zet de mixer nog even aan totdat er een kruidenolie ontstaat
Breng op smaak met klein beetje peper en zout.
Druppel in elk glaasje soep flink wat olie.
Linda's tips
Tip: Heb je geen rode curry pasta in huis, dan kan je ook kiezen voor een Spaanse peper.
Tip: Gooi de pompoen pitten niet weg, hiermee kan je een overheerlijke snack maken. Recept volgt snel.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl