Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

Voor de soep heb je nodig

  • 1 kleine pompoen
  • 300 gram zoete aardappel
  • 1 eetlepel olie
  • 1 flinke theelepel rode curry pasta of meer naar smaak
  • 1 blikje kokosmelk 400 ml
  • 2 x groentebouillon tablet natriumarm natuurwinkel
  • 1 eetlepel vissaus of voeg meer zout toe
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: limoensap

Voor de kruidenolie heb je nodig

  • flinke hand amandelen geroosterd en grof gehakt
  • handje koriander
  • 1 dl zachte neutrale olijfolie

Zo maak je het

  • Snijd de pompoen in parten, verwijder de schil en snijd in grove stukken. Doe dit ook bij de zoete aardappel.
  • Verwarm een pan met dikke bodem en olie op middelhoog vuur. Voeg de rode curry pasta toe en bak zachtjes totdat het lekker geurt.
  • Voeg de kokosmelk, pompoen en aardappel toe. Doe er vervolgens net zoveel water bij totdat de groenten net onder water staan (maximaal 1 liter) en voeg de bouillonblokjes toe.
  • Breng aan de kook en doe de vissaus erbij.
  • Check na 10 minuten of alle groente gaar is. Pureer met de staafmixer.
  • Naar smaak limoen en zout en peper toevoegen.

Hoe maak je de kruidenolie?

  • Doe de geroosterde amandelen en kruiden in de staafmixer en maal fijn.
  • Voeg de olie toe en zet de mixer nog even aan totdat er een kruidenolie ontstaat
  • Breng op smaak met klein beetje peper en zout.
  • Druppel in elk glaasje soep flink wat olie.

Linda's tips

  • Tip: Heb je geen rode curry pasta in huis, dan kan je ook kiezen voor een Spaanse peper.
  • Tip: Gooi de pompoen pitten niet weg, hiermee kan je een overheerlijke snack maken. Recept volgt snel.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl