Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 6 personen

Ingrediënten

  • 6 verse vijgen
  • 6 plakjes parmaham
  • 60 g verse geitenkaas
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 0,5 bosje bieslook

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de harde steeltjes van de vijgen en snijd de vijgen aan de bovenkant kruislings in, druk ze iets open, bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en zet ze in de ingevette ovenschaal.
  • Verdeel de parmaham en de geitenkaas over de openingen van de vijgen en bak de vijgen circa 10 minuten in de oven tot de vijgen en de kaas zacht worden.
  • Meng voor de dressing honing met mosterd en balsamicoazijn en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Meng al roerend de olie erdoor. Snijd de bieslook fijn en roer door de dressing.
  • Zet de vijgen vlak voor het serveren op een bord en lepel de dressing erover.

Linda's tips

  • Tip: heb je nog geitenkaas en bieslook over? Gebruik het als vulling in mijn eierpotjes voor een heerlijk ontbijt of lunchgerecht.
  • Tip: houd je niet zo van geitenkaas? Rudolph van Veen adviseert dan om blauwe kaas te gebruiken. En voor de veggies onder ons; laat gerust de parmaham achterwege.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl