Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 6 personen

Ingrediënten

  • 4 sinaasappels
  • 200 gram gepelde amandelen
  • 50 gram zoute kappertjes
  • blaadjes van 1 basilicum plantje
  • 150-200 ml olijfolie
  • 2 courgettes
  • snufje zout en peper

Zo maak je het

  • Voor de sinaasappelpesto heb je sinaasappelpartjes nodig, zonder vliesjes. Snijd eerst de onder- en bovenkant van de sinaasappel af en zet rechtop op een plank. Snijd de schil er dik af, niet te zuinig snijden want je wilt geen witte randjes over houden. Vervolgens langs het witte vliesje snijden aan beide zijden en haal het vruchtvlees eruit. Koken met Karin heeft hier een handig trucje voor, kijk anders even dit filmpje voor een korte instructie.
  • Pureer de sinaasappelpartjes, amandelen, kappertjes, basilicum en olijfolie tot een fijne saus.
  • Snijd de courgettes in ronde plakjes van 0,5 cm. Verhit de grillpan en smeer de courgette plakjes in met een klein beetje olijfolie. Grill de courgette kort in de pan. Breng op smaak met een snufje peper en zout.
  • Pak een bord, leg een plakje courgette erop. Smeer een lepel sinaasappelpesto erover. Leg een nieuw plakje erop met een lepel pesto en dek af met een laatste plakje. Maak op elk bord 2 torentjes. Serveer lauwwarm.

Linda's tips

  • Tip: maak de sinaasappelpesto gerust een dag van te voren. De noten nemen dan het vocht op van de olie waardoor de pesto indikt en nog lekkerder smaakt. De courgette kun je gerust ook een dag van te voren grillen. Bewaar afgekoeld in de koelkast en verwarm afgedekt 10 minuten een oven van 180 graden.
  • Tip: gebruik de restjes courgette en pesto voor op een sandwich gegrilde courgette met pesto. Ook is de sinaasappelpesto lekker bij gegrilde kip of groente.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl