Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 6 kommen

Ingrediënten

  • 1,5 liter water
  • 3 kip bouillon blokjes
  • 1 bloemkool
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 aardappelen
  • 150 gram Boursin

Optioneel bij de soep

  • Bieslook (vers)
  • Parmezaanse kaas
  • goede (truffel) olie

Croutons

  • 2 witte oude boterhammen
  • 2 eetlepels truffel olie
  • snuf vers gemalen zeezout
  • eventueel 1 eetlepel fijn geraspte Parmezaanse kaas

Extra nodig

  • Bakpapier

Zo maak je het

  • Breng 1,5 liter water aan de kook. Voeg de bouillon blokjes toe.
  • Maak ondertussen de bloemkool schoon en snijd in roosjes. Snijd de uien in stukken en hak de teentjes knoflook grof. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Voeg toe aan de pan. Breng het water aan de kook en kook de groente in 15 tot 20 minuten gaar.
  • Haal de soep van het vuur. Maal fijn met de staafmixer en voeg de Boursin toe. Roer een paar keer door de soep zodat de kaas smelt.
  • Serveer de soep in een mooie kom of bord. Strooi de zelfgemaakte croutons erover met vers gesneden bieslook, Parmezaanse kaas en een paar druppeltjes goede (truffel) olie.

Hoe maak je croutons?

  • Verwarm de oven voor 180 graden.
  • Snijd het brood in vierkante blokjes van 1 bij 1 cm. Voeg de olie, zeezout en eventueel fijn geraspte Parmezaanse kaas toe aan een kom. Meng het brood door de olie. Het beste werkt dit door het brood met je handen door de olie te husselen.
  • Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Draai de croutons na 10 minuten en bak 8 minuten aan de andere zijde.

Linda's tips

  • Tip: bewaar de afgekoelde croutons in een luchtdichte doos.
  • Voorbereiding voor kerst: bereid de soep in zijn geheel voor en bewaar koel. Maak ook alvast de croutons en bewaar ze in een luchtdichte doos. Ter plekke verwarm je de soep en garneer je de soep met croutons, Parmezaanse kaas, bieslook en (truffel) olie.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl