Ga terug
+ porties

Kenmerken

Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 4 plakjes volkoren bladerdeeg
  • 50 gram zachte geitenkaas of feta
  • 50 gram walnoten
  • 1/2 kleine fles pompoen
  • 1 eetlepel verse rozemarijn naaldjes
  • 1 kleine rode ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 eetlepels hüttenkäse cottage cheese
  • vers gemalen zwarte peper en zeezout uit de molen
  • citroensap
  • 4 theelepels honing
  • extra nodig: bakpapier

Zo maak je het

  • Snijd de pompoen doormidden. Haal de schil eraf en snijd in plakken. Verwijder de draden. Zet een pan water op en kook de pompoen 10 minuten. Giet af en laat goed droog stomen.
  • Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de hüttenkäse met citroensap en peper en zout naar smaak. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw de zijkanten omhoog, zodat je een soort bakje krijgt. Vul elke bakje met een lepel van het hüttenkäse mengsel. Leg er een paar plakken pompoen op en bak de pompoentaartjes 20 minuten in de oven.
  • Snijd de ui in dunne halve ringen. Hak de walnoten en de rozemarijnnaaldjes grof. De geitenkaas in kleine blokjes. Meng alles in een kom door elkaar en giet de olijfolie erbij.
  • Haal de pompoentaartjes na 12 minuten uit de oven en verdeel het uienmengsel over de taartjes. Bak de taartjes in de resterende 8 minuten verder af.
  • Besprenkel de gerechtjes bij het serveren met 1 theelepel honing.

Linda's tips

  • Tip: gebruik de rest van de pompoen voor een pompoensoep of voeg toe aan het eerste bijgerecht de zoete aardappelpuree.
  • Tip: voor de voorbereiding heb je 2 opties. Of je maakt de taartjes helemaal klaar en warmt ter plekke op in de oven (afgedekt 10-15 minuten op 180 graden). Of je maakt de taartjes ter plekke. Kook de pompoen van te voren. Maak een bakje met de op smaak gemaakte hüttenkäse en zet het uienmengsel klaar. Tijdens de amuse haal je het bladerdeeg uit de vriezer. Na het ontdooien vul je de bakjes met de pompoen en hüttenkäse vulling, zet in de oven en na 12 minuten voeg je het uienmengsel toe en bak je de taartjes af.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl