1kilo zoete aardappelenof vervang 500 gram aardappelen door de pompoen van de hartige taartjes
75gramrucolaheb je over van de amuse rucola salade met mozzarella en cherrytomaatjes
scheutje plantaardige kookroom
zout en peper naar smaak
optioneel: vers gesneden kruiden platte peterselie of koriander
Zo maak je het
Was en schil de zoete aardappelen zoals je gewend bent bij "normale" aardappelen en snijd in stukken.
Kook 10 minuten met een snufje zout en controleer met vork of ze goed gaar zijn. Giet af en laat even droog stomen.
Stamp de aardappelen, snijd de rucola grof en voeg toe. Breng op smaak met scheutje plantaardige room, zout en peper naar smaak en strooi er vers gesneden kruiden over.
Serveer in een mooie schaal.
Linda's tips
Tip: De halve pompoen die over is van de hartige taartjes, kan je gebruiken voor een soep of verwerken in de zoete aardappelpuree. De aardappels en pompoen kook je samen in een pan, afgieten en vervolgens stampen. Zo ontstaat er een prachtige oranje puree.
Tip: ook dit gerecht kan je makkelijk voorbereiden. Kook de zoete aardappelen van te voren en stamp fijn. De puree verwarm je even in de koekenpan. Voeg na verwarmen pas de rucola, room, zout, peper en verse kruiden toe.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl