Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 rijpe avocado's
  • 1 zeer rijpe banaan
  • 200 gram pure chocolade > 70% cacao biologisch en Fair Trade
  • snufje zout
  • 2 eiwitten op kamertemperatuur
  • optioneel: rood fruit zoals framboos gepofte quinoa, geraspte kokos, M'M's mini (voor kids)

Zo maak je het

  • Snijd de avocado's door. Haal de twee helften met een licht draaiende beweging van elkaar. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in reepjes. Met een lepel de reepjes eruit halen.
  • Snijd de rijpe banaan in plakjes.
  • Ondertussen smelt je de chocolade au bain marie en laat iets afkoelen. Voeg het snufje zout toe, dat haalt de smaak van chocolade op.
  • Klop het eiwit stijf met een mixer. Hoe stijver het eiwit, hoe luchtiger de mousse. Let op, zorg dat alle materialen vetvrij zijn. Was alles desnoods nog even af en droog met een schone theedoek. Blijf kloppen totdat er pieken ontstaan.
  • Doe de avocado's, banaan en afgekoelde chocolade in de staafmixer en pureer.
  • Voeg vervolgens voorzichtig de eiwitten toe.
  • Doe de mousse direct in kleine glaasjes of bakjes en zet weg in de koelkast om minimaal 1 uur te stijven.

Linda's tips

  • Tip: kies je eigen topping en serveer naar smaak rood fruit zoals framboos, gepofte quinoa, geraspte kokos, M'M's mini (voor kids) erbij.
  • Tip: laat de (rauw) eiwitten achterwege voor kleine kinderen. De mousse is dan wel een stuk compacter, maar net zo lekker.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl