Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kleine koolrabi of 2 aardappelen
  • 1 bol courgette
  • 1 aubergine niet te dik
  • 150 gram paddenstoelen mix
  • kaas naar keuze: ik gebruikte 1 bol buffel mozzarella geitenkaas, camembert of blauwaderkaas
  • 1 eetlepel verse tijm
  • 1 eetlepel verse rozemarijn
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de koolrabi. Snijd de kool, courgette en aubergine in gelijke plakken. Het beste werkt dit met een mandoline. Mijn taartje bestaat uit elk 1 plak koolrabi, 2 plakken aubergine en 2 plakken courgette. Wil jij alle groente opmaken, dan heb je waarschijnlijk 2 ovenschalen nodig. Leg de groente met de paddenstoelenmix in 1 of 2 ovenschalen.
  • Voeg de kruiden, olie en teentje knoflook toe aan een kommetje. Smeer de groente in met het oliekruidenmengsel. Kruid met peper en zout naar smaak. Zet 20 minuten in de oven. Haal eruit en laat afkoelen.
  • Verdeel de koolrabi, courgette, aubergine en paddenstoelen in vier gelijke porties. Snijd de kaas naar keuze in plakken en verdeel ook in 4 porties.
  • Start het vegataartje met een plak koolrabi, dan aubergine, kaas (mozzarella), aubergine, courgette, kaas (mozzarella), courgette en strooi de paddenstoelen erover. Zet op een met bakpapier beklede bakplaat of een ingevette ovenschaal.
  • Zet 10 tot 15 min in de oven totdat de kaas (mozzarella) smelt.

Linda's tips

  • Tip: dit gerecht kun je tot en met stap 5 in zijn geheel van te voren voorbereiden. Verwarm de oven goed voor en zet alleen nog 15 minuten in de oven.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl