Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 bak regenboog wortelmix 600 gram of bos bospeen
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel knoflook
  • 1 theelepel gember
  • 1 eetlepel honing
  • 1,5 eetlepel olijfolie

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Schil de wortels of penen met een dunschiller. Laat eventueel een stukje loof zitten, dat kleurt zo mooi op je bord. Snijd dikke wortels eventueel doormidden, zodat alles tegelijk gaar is
  • Mix alle kruiden met de honing en olijfolie
  • Leg de wortels in een ovenschaal. Wrijf in met bovenstaand kruiden-honing-olie mengsel
  • Plaats ongeveer 30 minuten in de oven

Linda's tips

  • Tip: Wortels & peentjes bevatten bèta-caroteen. Dat is belangrijk voor onze weerstand en met name heel belangrijk voor onze ogen. Eet ze eens vaker rauw, lekker met hummus.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl