Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 appels
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels olie
  • 1/2 rode kool 1 kilo
  • 2 blaadjes laurier
  • 6 kruidnagels
  • 50 ml appel azijn mijn favo is van Foodelicious
  • 50 gram rozijnen
  • 150 ml water

Zo maak je het

  • Snipper de ui, schil de appels en snijd in blokjes. Verwarm een hapjespan met de olie. Bak de ui, appel en kaneel 5 minuten.
  • Snijd ondertussen de kool fijn. Bak 1 minuut mee.
  • Voeg laurier, kruidnagels, appelazijn, rozijnen en water toe.
  • Zet een deksel op de pan en stoof op laag vuur in ongeveer 30 minuten zacht , totdat al het vocht is verdwenen. Roer af en toe. Haal het laurier met de kruidnagels uit de pan.
  • Serveer bij draadjesvlees of een aardappeltje met een gehaktbal.

Linda's tips

  • Tip: steek de kruidnagels in het laurierblad, zodat je deze makkelijk kunt verwijderen.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl