Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 8 stuks

Ingrediënten

  • 8 mini wraps of 4 grote
  • 1 smalle courgette
  • 1 bak regenboogmix 600 gram met gele, paarse en oranje wortel (van elke kleur heb je 2 flinke wortels nodig)
  • 1 bakje ricotta Italiaanse kaas
  • 2 eetlepel goede olijfolie
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 2 eetlepel verse tijm bieslook en salie (alternatief is 1 theelepel droge kruiden zoals tijm, bieslook en salie maar basilicum of Italiaanse kruiden kan ook)
  • zout en peper naar smaak
  • 8 kleine takjes tijm
  • extra nodig: uitsteekvorm diameter kan ook glas zijn en muffinvorm
  • optioneel: 4 eetlepels zongedroogde tomaatjes

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Steek rondjes uit de wrap met een steker. Duw de wrap heel voorzichtig in de muffinvorm.
  • Was de courgette, schil de wortels. De kleur van de paarse variant valt na schillen niet meer zo op. Boen anders goed schoon met een schuursponsje en schil niet. Schaaf de courgette en 2 wortels van elke kleur in dunne plakken in de lengte. Ik gebruik hiervoor een mandoline, maar een kaasschaaf kan ook.
  • Breng de ricotta op smaak met olijfolie, kruiden, zout en peper naar smaak en optioneel de zongedroogde tomaatjes. Leg een lepel van de gekruide kaas op de bodem van het taartje. Steek de courgette plak op zijn zijkant in de kaas. Vervolgens een plakje oranje wortel, een gele wortel en de paarse variant in het midden. Als laatst steek je 1 takje tijm in het midden in de kaas. Besprenkel de groenteroostaartjes met een beetje olie.
  • Zet 20 minuten in de oven.

Linda's tips

  • Tip: met de rest van de wortels maak je bospeen uit de oven.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl