Kook de (volkoren) spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.
Maak de kastanje champignons schoon, snijd in grove stukken en maal kort tot een grove structuur in de blender of hakmolen van de staafmixer. Haal de gemalen champignons uit het apparaat. Maal vervolgens de walnoten. Verwarm een pan met dikke bodem met een scheutje olijfolie en bak de champignons en walnoten 5 minuten. Roer goed, zodat al het vocht uit de champignons verdampt. Haal het mengsel uit de pan en zet apart.
Snijd de uien, bleekselderij, wortelen en knoflook grof. Voeg deze toe aan de keukenmachine en maal fijn.
Verwarm dezelfde pan opnieuw met een scheutje olijfolie en bak het groentemengsel 5 minuten. Roer goed met een spatel over de bodem.
Voeg Heinz Tomato Frito, het champignonmengsel, balsamico azijn, laurierblaadje, 250 ml kokend water en de kruiden toe. Breng aan de kook en laat op een medium vuur 15 minuten zachtjes koken.
Breng de vegetarische bolognese saus op smaak met een snufje vers gemalen peper.
Giet de spaghetti af en serveer met de saus.