Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 venkel knollen
  • 2 sinaasappels
  • flinke hand walnoten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • snufje zout en peper
  • 1 eetlepel munt

Zo maak je het

  • Pel de sinaasappels en verwijder de witte vliesjes. Snij elk partje in 3/4 stukjes.
  • Spoel de venkelknollen schoon en verwijder het buitenste blad en de harde onderkant. Snijd of schaaf in dunne plakken.
  • Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
  • Mix de olijfolie met een snufje zout, peper en de munt. Hussel de sinaasappels en venkel plakjes erdoor. Strooit de walnoten erover.

Linda's tips

  • Tip: leg de venkel knollen en sinaasappels in de koelkast voor bereiding. De salade is dan lekker fris gekoeld.
  • Tip: venkel smaakt ook perfect geroosterd uit de oven. De combinatie van venkel en sinaaspappel wordt vaker gemaakt. Zo ook in deze quinoa salade met avocado, venkel en sinaasappel.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl