Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 16 hapjes

Ingrediënten

  • 1 stokbrood
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bol buffel mozzarella
  • 6 zongedroogde tomaatjes op olie 60-80 gram
  • 2 eetlepels vers gesneden basilicum
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • snufje peper
  • 8 niet te dun gesneden plakken rauwe ham
  • extra nodig: bakpapier
  • optioneel: goede olijfolie

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd het stokbrood in plakken. Meng de olie met 1 teentje geperste knoflook. Bestrijk het stokbrood met de knoflookolie aan beide zijden. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 10 min. goudbruin, keer ze halverwege.
  • Snijd ondertussen de mozzarella en zongedroogde tomaatje in kleine blokjes van ongeveer 0,5 cm. Meng met de vers gesneden basilicum en kaas. Breng op smaak met een snufje peper.
  • Snijd 1 plak parmaham overdwars doormidden. Vul een flinke theelepel met het zalige kaas tomaat kruiden mengsel en leg aan de zijkant van het plakje parmaham. Rol het plakje op. Herhaal dit met de rest van de ingrediënten totdat alles op is.
  • Leg de gevulde plakjes op de stukjes stokbrood.
  • Zet op een met bakpapier beklede bakplaat 4 minuten in de oven. Direct serveren.

Linda's tips

  • Tip: je kunt de geroosterde stukjes brood vooraf maken. Laat goed afkoelen en bewaar ze in een luchtdicht afgesloten trommel. Maak de ham pakketjes ook al klaar en zet gekoeld weg. Nadat de oven warm is, start je direct met stap 5.
  • Tip: voor diegene die een koolhydraatarm dieet volgen: dit hapje kun je ook zonder brood serveren.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl