Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 4 stoofpeertjes + vocht
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei geklutst
  • 2 theelepels kokosbloesem suiker
  • snufje kaneel
  • 4 eetlepels mascarpone
  • 6 eetlepels vanille kwark
  • 1 theelepel maizena
  • eventueel: scheutje port crème de cassis etc
  • extra nodig: muffin vorm

Zo maak je het

  • Ontdooi de bladerdeeg volgens de gebruiksaanwijzing. Verwijder het bakpapier niet.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg de plakjes bladerdeeg in de muffinvorm. Druk goed aan.
  • Dep de stoofpeertje droog en zet in het bladerdeeg.
  • Bestrijk het bladerdeeg met het geklutste ei. Strooi er eventueel een beetje suiker en kaneel erover. Dit zorgt voor een mooi bruin korstje. Zet 15 minuten in het midden van de oven.
  • Verwarm ondertussen een klein pannetje 100 ml stoofperen vocht. Mocht je het lekker vinden, dan kun je nog een scheutje alcohol toevoegen. Klop een theelepel maizena met een beetje water tot een papje. Voeg toe aan het stoofperen vocht en klopt tot stroopdikte.
  • Meng de mascarpone met de kwark goed door elkaar.
  • Haal de peertjes uit de oven. Maak ondertussen een quenelle. Dit klinkt misschien ingewikkeld maar is het niet. Kijk maar even naar dit instructiefilmpje. Zet de stoofperen in bladerdeeg op de borden. Giet een beetje van het perensap erover. Maak af met een snuf kaneel.

Linda's tips

  • Tip: oefen even op een leeg bord voor de opmaak van het perensap. Dit heb ik ook gedaan. Zo kwam ik erachter dat mijn ingedikte stoofperensap te dik was. Een extra scheutje stoofperenvocht doet dan wonderen.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl