Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 blaadjes gelatine
  • 250 ml slagroom
  • 75 gram gorgonzola
  • 30 gram walnoten
  • zeezout
  • 1 roodloof
  • paar mini blaadjes basilicum
  • extra nodig: 4 amuse glaasjes / weckpotjes

Zo maak je het

  • Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water.
  • Breng de room op een matig vuur aan de kook. Roer de gorgonzola door de room. Haal van het vuur en knijp de blaadjes gelatine uit en roer door de room totdat het volledig opgelost is. Schenk de panna cotta in kleine glaasjes. Zet minimaal een uur in de koelkast. Het liefst wat langer.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en rooster de walnoten 5 minuten. Laat iets afkoelen, bestrooi met zeezout en hak in stukjes.
  • Haal de panna cotta uit de koelkast. Verwijder het harde onderste gedeelte van het loof. Trek een paar blaadjes eraf. Steek een of twee blaadjes roodloof in de room en strooi de walnoten crunch erover en garneer met de basilicum.

Linda's tips

  • Tip: ben je geen gorgonzola liefhebber? Laat de blauwe kaas achterwege en roer 4 eetlepels zelfgemaakte pesto door de panna cotta. Rooster dan eventueel pijnboompitjes in plaats van walnoten en steek er little gem blaadjes in.
  • Voorbereiding voor kerst: maak de panna cotta tot en met stap 2 en zet de glaasjes in de koelkast. Bij het serveren strooi je de geroosterde walnoten erover en steek je de blaadjes erin.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl