Borstel de krieltjes schoon onder een kraan. Snijd de aardappelen in dunne plakjes bijna helemaal door. Aan de onderkant moeten ze nog vast blijven zitten. Was voorzichtig onder de kraan en dep droog.
Verwarm de boter en voeg de olijfolie, zout, peper en de fijngehakte knoflook toe. Zet de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer de aardappeltjes in met het mengsel. Zorg dat je nog een beetje overhoudt en zet 30 minuten in de oven. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas.
Haal 10 minuten voor tijd uit de oven. Smeer in met het restant van het mengsel en strooi de kaas erover en zet terug in de oven. Strooi er eventueel verse kruiden over bij het serveren.
Linda's tips
Voorbereiding voor kerst: maak de krieltjes klaar tot en met stap 2. Maak ook alvast de boterolie saus en rasp de Parmezaan. Ter plekke smeer je krieltjes in en zet je de hasselback potatoes in de oven. Vergeet niet om een wekkertje te zetten en 10 minuten voor tijd de Parmezaan eroverheen te strooien.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl