Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht).
Rooster de hazelnoten met het sesamzaad, het korianderzaad, de komijn, het venkelzaad en het kwarwijzaad kort in een droge koekenpan.
Stamp het fijn met wat zout in een vijzel. Het is lekker als je nog wat grove stukjes overhoudt, dus stamp het niet te fijn.
Leg de zalmmoot met de huidkant naar beneden op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Breng de zalm op smaak met iets peper en het sap en de rasp (citroen eerst wassen) van een halve citroen. Verdeel de dukkah over de zalm. Zorg ervoor dat de hele zalm goed bedekt is. Drizzle er een klein beetje olijfolie overheen en schuif de bakplaat in de oven. Bak de zalm in ongeveer 12 - 15 minuten gaar. De zalm is klaar als deze glazig ziet. Is het vocht dat eruit komt wit, dan is hij eigenlijk al te ver.
Meng de yoghurt met de tahin, een geperst teentje knoflook en het sap van een halve citroen.
Serveer de zalm met de yoghurt en een frisse salade.