Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Gang Snack
Keuken Hollands
Trefwoord Makkelijke recepten, Kerst recepten
Totale tijd 10 minuten
Porties 10 stuks

Ingrediënten

  • 50 gram pure chocolade
  • 10 grote muntblaadjes
  • 2 eetlepels dulce de leche
  • extra nodig: bakpapier en plastic boterhamzakje

Zo maak je het

  • Smelt de chocolade au-bain marie.
  • Selecteer de grootste muntblaadjes van de takjes.
  • Haal de muntblaadjes door de gesmolten chocolade.
  • Leg met de mooie zijde op een stuk bakpapier.
  • Vul een boterhamzakje met de dulce de leche. Knip een heel klein hoekje van het zakje af. Gebruik het zakje nu als spuitzak om de caramelsaus over de muntblaadjes te verdelen.

Linda's tips

  • Voorbereiding voor kerst: Maak ze een half uurtje voor de gasten komen of voordat je koffie maakt. Laat de chocolade muntblaadjes op een koele plek afkoelen. Om het proces te versnellen kun je de muntblaadjes 20 minuten - onafgedekt - in de vriezer zetten. Pak de blaadjes niet aan het steeltje van het bakpapier maar druk ze voorzichtig los via de onderzijde van het papier.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl