Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 1 venkelknol
  • 4 kabeljauwhaasjes
  • snufje peper en zout
  • olijfolie
  • extra nodig: 4 stukken bakpapier en touw
  • optioneel: scheutje Pastis

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de sinaasappel in dunne plakken. Vang het sap op.
  • Snijd het kontje van de venkelknol en snijd met een mandoline in schijfjes.
  • Leg de stukken bakpapier op het aanrecht. Verdeel de venkel over de pakketjes. Leg op elk hoopje venkel 2 plakken sinaasappel. Kruid de vis met zout en peper. Leg ze erbovenop.
  • Giet er een scheutje olijfolie over. Vouw de pakketjes zorgvuldig dicht.
  • Stoom 10 - 15 minuten in de oven.
  • Serveer er nog gebakken aardappelen en een groene salade bij de kabeljauw met venkel.

Linda's tips

  • Tip: voeg een scheutje Pastis toe bij stap 5. Bij de kids kun je het opgevangen sinaasappelsap toevoegen.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl