Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 12 stuks

Ingrediënten

  • 4 biologische citroenen
  • 4 plakken rauwe ham
  • 2 bollen mozzarella
  • 12 verse gemarineerde zongedroogde tomaatjes alternatief zijn 6 zongedroogde tomaatjes uit een pot
  • flinke eetlepel basilicum

Voor erbij

  • stokbrood

Extra nodig

  • Bakpapier

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de citroenen en snijd uit elke citroen 3 plakken van 1 cm. Verwijder het vruchtvlees met een scherp mesje, zodat je holle cirkels overhoudt.
  • Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Leg een uitgehold citroen cirkeltje op het bakpapier. Neem een stukje mozzarella dat in het cirkeltje past. Snijd een stukje ham af en leg dit op de mozzarella.
  • Leg een tomaatje op de ham. Mocht het tomaatje te groot zijn, snijd het dan doormidden en gebruik de helft. Dek af met een tweede (kleiner) stukje mozzarella. Het citroen cirkeltje moet nu gevuld zijn.
  • Herhaal dit bij de rest van de citroentjes. Schuif de bakplaat met bakpapier 10 tot 15 minuten in de oven, totdat ze mooi bruin kleuren en de kaas gesmolten is. Laat iets afkoelen om verbranding van de hete mozzarella te voorkomen. Serveer de gebakken citroenen met basilicum en stokbrood.

Linda's tips

  • Voorbereiding voor kerst: bereid de gebakken citroenen maximaal 4 uur van te voren voor tot en met stap 4. Zet de gevulde citroenen afgedekt in de koelkast.
  • Tip: gebruik het vruchtvlees van de citroen om een kan kraanwater op smaak te brengen of zoek een recept op met citroen limonade.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl