Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de citroenen en snijd uit elke citroen 3 plakken van 1 cm. Verwijder het vruchtvlees met een scherp mesje, zodat je holle cirkels overhoudt.
Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Leg een uitgehold citroen cirkeltje op het bakpapier. Neem een stukje mozzarella dat in het cirkeltje past. Snijd een stukje ham af en leg dit op de mozzarella.
Leg een tomaatje op de ham. Mocht het tomaatje te groot zijn, snijd het dan doormidden en gebruik de helft. Dek af met een tweede (kleiner) stukje mozzarella. Het citroen cirkeltje moet nu gevuld zijn.
Herhaal dit bij de rest van de citroentjes. Schuif de bakplaat met bakpapier 10 tot 15 minuten in de oven, totdat ze mooi bruin kleuren en de kaas gesmolten is. Laat iets afkoelen om verbranding van de hete mozzarella te voorkomen. Serveer de gebakken citroenen met basilicum en stokbrood.