Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappels en snijd in flinter dunne plakjes van 2 mm dik. Hiervoor gebruik ik een mandoline, maar je kunt dit ook met een heel scherp mes doen.
Vet een ronde ovenschaal in met olijfolie. Leg de plakjes zoete aardappel in een mooie ring in de schaal.
Pers de knoflook uit, ris 3 takjes tijm en een snufje peper en zout door de slagroom. Rasp de Parmezaanse kaas fijn en meng ook door de room. Giet het mengsel over de zoete aardappel.
Dek de zoete aardappel af met aluminiumfolie en bak 20 minuten in de oven. Verwijder het folie en bak nogmaals 20-25 minuten zonder folie. Strooi er nog wat verse tijm overheen.
Linda's tips
Voorbereiding voor kerst: bereid dit bijgerecht voor tot stap 3. Bewaar de zoete aardappel gratin in de koelkast en schuif 's avonds de oven in.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl