Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Totale tijd 1 uur
Porties 8 porties

Ingrediënten

  • 500 gram rode ui in halve ringen
  • klontje boter
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 1 rol vers bladerdeeg voor hartige taart
  • 100 gram pecorino schapenkaas, geraspt
  • 4 eieren
  • 200 ml kookroom
  • extra nodig: ronde bakvorm

Zo maak je het

  • Verwarm een koekenpan met boter en bak hierin de rode uien aan. Voeg vervolgens de balsamico azijn en bruine suiker toe en laat 20 - 25 op laag vuur zacht worden.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed een ronde bakvorm met het verse bladerdeeg met bakpapier. Klop de eieren met de kookroom en kaas op. Voeg de gekarameliseerde rode uien toe aan het eimengsel. Breng eventueel op smaak met een snufje peper en zout. Verdeel het mengsel over de vorm.
  • Zet de hartige taart met ui 30 minuten in de oven.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl