Mini pastei bakjes met roomkaas en granaatappelpitjes
Kenmerken
Porties 12stuks
Ingrediënten
12mini pasteibakjes
100gramroomkaas
1/2granaatappelof koop een bakje granaatappelpitjes, zie de versfruit koeling in de supermarkt
optioneel: verse groene kruiden
Zo maak je het
Verwarm eventueel de pastei bakjes volgens de gebruiksaanwijzing.
Rol eerst met de granaatappel over het werkblad. Snijd de kroon van de granaatappel eraf. Snijd vervolgens de vrucht in vieren. Vouw de schil naar buiten (zoals je ook met een sinaasappel doet om het vruchtvlees eruit te eten). Vervolgens vallen de granaatappelpitjes eruit. De pitjes die blijven zitten, kun je er voorzichtig uitpellen. Zorg dat je de witte vliesjes verwijderd, want die smaken bitter.
Gebruik een theelepel om de pasteibakjes met de roomkaas te vullen.
Linda's tips
Voorbereiding voor kerst: ontpit de granaat maximaal 1 dag van de voren en bewaar de granaatappelpitjes afgesloten in de koelkast.
Tip: let op een granaatappel vlekt zowel op een houten snijplank als op kleding. Gebruik een kunststof plank en trek een schort aan.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl